Astazi va prezentam un studio amenajat cu mult bun gust care serveste drept locuinta temporara pentru fiul proprietarilor atunci cand acesta se afla in vizita in Moscova. Data fiind destinatia apartamentului, nu au fost necesare amplasarea unui pat fix, a unei bucatarii complet echipate sau a multor spatii de depozitare. Din contra, designerii de la TB Design au mizat pe o abordare tinereasca cu multe spatii deschise si fluidizarea circulatiei. Absenta peretilor si a pieselor de mobilier care incarca spatiul sunt cele doua elemente care contribuie la aceasta realizare. 

In privinta stilului abordat, atat beneficiarii, cat si designerii au convenit asupra unui decor modern, cu elemente inspirate din atmosfera unui loft, adaptate la dimensiunile si realitatea unui studio cu inaltimea tavanului de 2,55 m. 

Planificarea initiala a asigurat o impartire optima din punct de vedere functional a spatiului disponibil. Exista o singura camera separata: baia. Restul spatiilor functionale: bucataria, livingul si spatiul pentru luat masa, se combina intr-un mod armonios in zona de zi deschisa catre care se face accesul printr-un hol lung. 

Dispunerea mobilierul din bucatarie se face liniar, perpendicular pe zona ferestrei. Restul mobilierul este dispus in acelasi mod, iar acest lucru aliniaza vizual in acelasi mod intregul spatiu, formand culoare pentru o trecere cat se poate de libera.

De vreme ce gatitul este o activitate ocazionala, beneficiarii au eliminat zona superioara a mobilierului de bucatarie, evitand astfel incarcarea spatiului. Rolul zonei pentru luat masa a fost preluat de o masa de bar si cateva scaune. Intreaga zona a fost accentuata cu spoturi aplicate pe tavan sau suspendate deasupra mesei de bar. Decorul in tonuri neutre se afla in contrast cu nuantele deschise ale mobilierului. Draperiile cu imprimeuri si perdele transparente aduc luminozitate si o atmosfera placuta interiorului, acaparat de monocromie si tonuri de gri. Cea mai mare parte a mobilierului din spatiul comun a fost realizata pe comanda.

In zona livingului, obiectele de decor si cartile au fost integrate intr-un raft de mari dimensiuni care acopera unul din pereti. Spatiile de depozitare au fost mutate pe hol, in dulapuri incastrate de mari dimensiuni. 

Baia este poate cea mai nonconformista zona a studioului. Peretii sunt partial finisati cu ciment, partial cu placi de faianta de culoare neagra, la fel ca podeaua. Accentul este pus pe partitia dusului realizata din caramizi de sticla de culoarea albastrului marin.

Noua ni se pare o amenajare ingenioasa a unui spatiu de mici dimensiuni si un exemplu de locuinta care poate oferi tot strictul necesar. Speram sa va inspire pentru urmatoarea voastra amenajare!

Designer TbDesign

Daca ti-a placut articolul nostru, atunci iti vor placea si recomandarile noastre pentru mobilier!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!