fbpx

Amenajare ingenioasa si adaptata nevoilor unui spatiu de mici dimensiuni

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Pentru amenjarea acestui studio, designerii au mizat pe o abordare tinereasca cu multe spatii deschise si fluidizarea circulatiei. Absenta peretilor si a pieselor de mobilier care incarca spatiul sunt cele doua elemente care contribuie la aceasta realizare. 

Deschide Galeria

In privinta stilului abordat, atat beneficiarii, cat si designerii au convenit asupra unui decor modern, cu elemente inspirate din atmosfera unui loft, adaptate la dimensiunile si realitatea unui studio cu inaltimea tavanului de 2,55 m. 

Planificarea initiala a asigurat o impartire optima din punct de vedere functional a spatiului disponibil. Exista o singura camera separata: baia. Restul spatiilor functionale: bucataria, livingul si spatiul pentru luat masa, se combina intr-un mod armonios in zona de zi deschisa catre care se face accesul printr-un hol lung. 

Dispunerea mobilierul din bucatarie se face liniar, perpendicular pe zona ferestrei. Restul mobilierul este dispus in acelasi mod, iar acest lucru aliniaza vizual in acelasi mod intregul spatiu, formand culoare pentru o trecere cat se poate de libera.

De vreme ce gatitul este o activitate ocazionala, beneficiarii au eliminat zona superioara a mobilierului de bucatarie, evitand astfel incarcarea spatiului. Rolul zonei pentru luat masa a fost preluat de o masa de bar si cateva scaune. Intreaga zona a fost accentuata cu spoturi aplicate pe tavan sau suspendate deasupra mesei de bar. Decorul in tonuri neutre se afla in contrast cu nuantele deschise ale mobilierului. Draperiile cu imprimeuri si perdele transparente aduc luminozitate si o atmosfera placuta interiorului, acaparat de monocromie si tonuri de gri. Cea mai mare parte a mobilierului din spatiul comun a fost realizata pe comanda.

In zona livingului, obiectele de decor si cartile au fost integrate intr-un raft de mari dimensiuni care acopera unul din pereti. Spatiile de depozitare au fost mutate pe hol, in dulapuri incastrate de mari dimensiuni. 

Baia este poate cea mai nonconformista zona a studioului. Peretii sunt partial finisati cu ciment, partial cu placi de faianta de culoare neagra, la fel ca podeaua. Accentul este pus pe partitia dusului realizata din caramizi de sticla de culoarea albastrului marin.

Noua ni se pare o amenajare ingenioasa a unui spatiu de mici dimensiuni si un exemplu de locuinta care poate oferi tot strictul necesar. Speram sa va inspire pentru urmatoarea voastra amenajare!

Designer TbDesign

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...