Amenajare minimala pentru un spatiu de 42 mp

Pentru aceasta amenajare de apartament, echipa de la Boho Studio din Polonia a primit cateva indicatii clare din partea tinerei beneficiare: o bucatarie open space cu insula, un design actual, functional si cu accente de culoare.

Deschide Galeria

Suprafata de 42 metri patrati este impartita in doua camere, cu zona de zi si dormitor. Incaperile fiind restranse, tanara a apelat la ajutorul designerului pentru a o indruma spre amenajarea potrivita nevoilor. Pentru ca bugetul ei a fost limitat, spatiul a fost amenajat cu strictul necesar.

Eliminand peretele dinspre living, spatiul bucatariei a fost marit, iar camera per ansamblu pare mai ampla si mai luminoasa. Cu noua configuratie, cele doua functiuni sunt delimitate vizual prin insula de bucatarie si locul de luat masa bine asezat in continuarea ei.

Zona de living a fost conturata minimal pentru ca totul sa para cat mai aerisit si fluent. In acest scop, au fost alese piese de mobilier pe picioare (vezi canapeaua, corpul de biblioteca sau comoda-suport pentru televizor) pentru a nu fi percepute ca foarte masive in ansamblul amenajarii. Pentru a spori spatiile de depozitare, designerii au integrat un dulap inalt in living, chiar in apropierea canapelei. Fiind alb, asezat pe un perete alb, nu incarca spatiul. Tot in acest perimetru a fost introdus si un mic spatiu de lucru, cu birou alb pe cadre de lemn si scaun negru.

Si pentru bucatarie a fost utilizat acelasi amestec de alb si negru in proportii potrivite. Corpul tip insula de bucatarie sporeste functionalitatea printr-o optima integrare a zonei de gatit plus depozitare suplimentara. Jocul placilor decorative de la nivelul pardoselii este discret preluat de fronturile dulapurilor suspendate. Accentele de negru imprima profunzime amenajarii, scotand-o din zona albului monoton.

Pentru dormitor, amenajarea urmeaza aceeasi linie minimala, in acest caz limitata de dimensiunile reduse ale incaperii. Cu toate acestea, s-a putut integra un pat cu tablie ce incorporeaza mici zone de depozitare si dulapuri pentru haine. De jur imprejurul patului, peretii au fost zugraviti pe jumatate cu un albastru placut menit sa distraga atentia de la spatiul mic existent.

In spatiul din baie, totul a fost optimizat pe cat posibil. S-a optat pentru o cabina de dus in locul unei cazi, iar peretii din sticla ii asigura transparenta pentru a nu fi perceputa ca un obiect care ar ocupa spatiu.

Per ansamblu locuința este coerenta din punct de vedere al nuantelor, texturilor si finisajelor, fiind o amenajare reusita pentru tanara beneficiara.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole