Amenajarile de spatii mici ne provoaca si ne inspira deopotriva. Solutiile pe care designerii reusesc sa le puna in practica ne confirma inca o data ca orice este posibil atat timp cat abordezi amenajarea creativ si functional, tinand mereu cont de nevoile beneficiarilor. Iata exemplul perfect ilustrat in apartamentul despre care vorbim astazi.

Initial, familia si-a dorit sa se poata muta intr-un apartament mai mare, in care copiii sa poata avea fiecare camera lui, iar parintii, dormitorul lor matrimonial. Au avut de ales intre reamenajarea apartamentului in care deja locuiau si achizitionarea unei noi locuinte. Dupa multe calcule si optiuni explorate, au ajuns la concluzia ca vor renova spatiul existent. Insa, nu prea stiau cum vor proceda si de unde sa inceapa. Au apelat la ajutorul unui designer cu care au discutat initial despre ce nevoi au si ce isi doresc sa obtina dupa renovare. Schitele si solutiile propuse le-au placut atat de mult incat au acceptat fara retineri proiectul.

Spatiul a fost impartit in zona de zi cu living, bucatarie deschisa si loc pentru luat masa si cea de noapte cu dormitorul parintilor, cel al copiilor si baia. Pare usor nerealist pentru un apartament de doar 44 metri patrati, dar imaginile ne dovedesc ca se poate.

Pentru a putea amenaja un spatiu atat de restrans, designerul a mizat pe solutii simple, dar functionale, asigurand astfel toate cele necesare pentru confortul membrilor familiei. Cuplul si-a dorit o bucatarie echipata pentru a putea gati constant celor doi copii. Au acceptat ideea ca ea sa fie deschisa spre living si hol.

Multe piese de mobilier au fost realizate pe comanda si atent alese pentru a se putea integra in spatiul apartamentului.

Livingul a fost impartit in doua zone distincte: una de conversatii si privit la televizor, cu canapea mica, doua masute suprapuse si un ansamblu de polite prin care se reda ideea de corp de biblioteca. In continuarea acestui corp creat, una din polite tine loc de blat pentru un spatiu tip bar ce face trecerea spre zona bucatariei. De cealalta parte a camerei, a fost amenajat un loc de luat masa, cu bancuta si scaune, necesar pentru o familie mare ca aceasta. Tot aici, designerul a integrat doua placari cu oglinzi mari care reflecta lumina ferestrei si creeaza iluzia de spatialitate. Apoi un corp suspendat face trecerea spre zona unde se afla intrarea in locuinta.

Pentru a crea ideea de hol, designerul a mizat pe o solutie creativa: lamele din lemn care sa delimiteze zona de la intrare de cea a bucatariei.

Spatiul destinat zonei de gatit este redus, dar compact si optimizat pentru depozitare si loc pentru preparat mancarea. Corpurile principale de mobilier nu se sprijina pe podea, ci au fost suspendate astfel incat sa lase impresia ca exista mai mult spatiu la nivelul pardoselii decat in realitate.

Micile decoratiuni si accesorii aduc culoare si personalitate amenajarii, iar iluminatul artificial este excelent dispus pentru ca fiecare zona a apartamentului sa primeasca o lumina uniforma.

Dormitoarele sunt restranse, dar optimizate pentru a putea asigura confortul necesar. Pentru cel matrimonial, designerul a mizat pe acelasi truc cu oglinzi, aici fiind pozitionate simetric, de o parte si cealalta a patului. Patul ocupa spatiul central al incaperii, acompaniat de doua noptiere cu un design potrivit acestui spatiu. Desi nu apare in fotografii, principala zona de depozitare a acestui apartament se afla imediat langa bucatarie, in fata usii de la intrare, intr-o fosta camara gandita ca un dressing pentru lucrurile voluminoase ale familiei.

Camera copiilor a fost gandita cu un pat inaltat, iar celalalt pe podea, legatura intre ele fiind realizata printr-o scara colorata. Sub pat a fost integrat un birou, iar peretele decorat cu un imprimeu geometric. Camera este vesela si colorata, cu un dulap creativ gandit ca o piesa de jucarie si 3 rafturi tip cuburi amenajate pentru jucarii.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare si ideile folosite in crearea noii locuinte sa iti fie utile daca locuiesti intr-un spatiu asemanator!

Design: Studio Leandro Neves

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii