Apartament de 70 mp amenajat intr-o mansarda

Amenajarile de mansarda ne duc mereu cu gandul la interioare boeme, spatii de creativitate, loc de intalnire pentru artisti si nu numai. Noi iti propunem astazi o locuinta care imprumuta din farmecul acestor povesti, reusind sa se plaseze in contemporan cu o amenajare pe masura.

Deschide Galeria

Suprafata de 70 metri patrati a acestei locuinte este una generoasa pentru o mansarda, spatiul de locuit fiind configurat ca un apartament de 2 camere. Stilistic, designerul a mizat pe o interpretare minimalista, rezolvand astfel senzatia de apasare pe care ti-o poate da tavanul inclinat, dar si nevoia pentru o depozitare eficienta si o amenajare functionala.

A folosit mult alb pe care l-a imbinat armonios cu esente de lemn. Liniile drepte, suprafetele netede si lucioase descriu o amenajare contemporana care pune accent pe nevoile de confort ale beneficiarilor. Fototapetul si interpretarile pop-art prezente ca decoratiuni pe pereti aduc un plus de personalitate intr-un spatiu in care prea mult alb risca sa induca monotonie.

Pentru fiecare functiune in parte, designerul a prevazut solutii de mobilare create pe comanda dupa schitele sale. Din living, pana in hol si dormitor, spatiile amenajate sunt coerente si dispun, in mod surprinzator, de multe zone destinate depozitarii; exista chiar o incapere amenajata ca dressing, cu variate corpuri pentru garderoba sau altor lucruri mai voluminoase.

Zona de zi imbina functiunile livingului si bucatariei intr-un mod armonios. Trecerea de la una la alta se face discret, partea tehnica a bucatariei fiind estompata prin designul mobilierului, foarte asemanator cu cel al livingului. cu toate acestea, zona de gatit are la dispozitie toate cele necesare, incluzand electrocasnicele de baza.

Suprafetele lucioase, oglinzile si diferitele scenarii pentru iluminat contribuie din plin la pastrarea unui interior cat mai luminos, compensand pentru numarul redus de ferestre, atat ca numar, cat si ca intindere.

Excelenta este si abordarea pentru dormitor. Configuratia tip lung si ingust e una dificila, dar rezolvarea propusa de designer a permis integrarea unui pat confortabil, cu o tablie lata ce se intinde pe toata lungimea peretelui. Tapitarea din dreptul patului are rolul de a fragmenta aceasta lungime a camerei si a sublinia zona patului. In plus, insertiile de negru de la nivelul accesoriilor (vezi si baia) plaseaza aceasta amenajare intr-un registru atemporal in care duo-ul de alb si negru nu se demodeaza  indiferent de spatiu, stilistica sau context.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole