Apartament vechi din Bucuresti adaptat nevoilor unei familii cu 2 copii | Povestea Casei

Amenajarea pe care ti-o propunem astazi este cea a unui apartament de trei camere din Bucuresti, proiect semnat de Iulia Iuga-Dohmen, de la Inspired design. Provocarea acestei amenajari a fost aceea de a contura un spatiu functional si confortabil pentru o familie cu doi copii.

Una din dorintele lor a fost aceea de a renunta la camera de zi in favoarea unui dormitor matrimonial confortabil. De asemenea, era important ca fiecare copil sa aiba camera lui. Astfel, misiunea Iuliei a fost de a contura un concept unitar, cu o zona de zi restransa la doar o incapere si trei dormitoare functionale, pe masura nevoilor fiecarui membru in parte.

Astfel, una din cele mai importante camere din intreaga locuinta este bucataria, care devine astfel un spatiu multifunctional, ingloband zona de gatit si cea de luat masa ca un tot unitar. Aceasta este practic locul de reuniune al familiei dupa orele de scoala si dupa serviciu. Pentru ca spatiul sa fie eficient utilizat, Iulia a amenajat zona de gatit inspre fereastra, iar electrocasnicele, inclusiv masina de spalat rufe au fost incorporate in mobilier. Optand pentru o astfel de abordare, totul pare mai ordonat, sporind senzatia de spatialitate. Nici depozitarea nu a fost ignorata, de-a lungul intregii incaperi fiind amenajate corpuri variate pentru stocare, pornind de la usa, pe toata lungimea banchetei si langa masca caloriferului.

Pentru ca spatiul bucatariei este restrans, iar mobilierul risca sa sufoce incaperea, Iulia a ales sa foloseasca mult alb, mai ales la nivelul finisajelor si al mobilierului, amplificand vizual camera. Accentele de albastru-turcoaz ale panoului din sticla colorata dintre corpurile de mobilier, precum si cele de violet, imprima dinamica spatiului, care altfel ar fi putut parea steril si monoton.

Dormitorul matrimonial a luat locul livingului. Nevoia de depozitare s-a transpus printr-o nisa ce incastreaza o parte din dulapuri fixate deasupra patului. Acestea se continua pe peretele alaturat cu o noua zona de dressing. Culorile folosite sunt indraznete: jocul alb-turcoaz, cu insertii de violet aduce o nota personala, placuta spatiului. Relaxant si energizant in acelasi timp, amestecul de culori este ponderat, nuantele de baza fiind potolite in intensitate.

Camerele copiilor au fost gandite in acelasi spirit functional, cu zona de depozitare, spatiu pentru dormit si birou. Predomina acelasi motiv cromatic, peretii fiind mai colorati. In acelasi spirit mai jucaus, tabliile paturilor au fost inspirate din acoperisurile cladirilor din Amsterdam.

In toate camerele, Iulia a ales sa mascheze aspectul inestetic al caloriferelor, avand astfel un aspect unitar si curat.

Si in amenajarea bailor vom regasi aceeasi tematica a albului cu turcoazul. Fiind spatii mici, au fost gandite cat mai functional posibil pentru confortul familiei. Astfel, spatiile de depozitare le vom gasi incastrate in nisa creata pentru a ascunde bazinul toaletei, dar si sub lavoar. Baia mica a fost amenajata cu un dus walk-in.

Realizarea acestui proiect a durat aproximativ sase luni. Renovarea si amenajarea au fost complexe, apartamentul de trei camere fiind situat intr-un bloc vechi; au fost inlocuite instalatiile electrice si sanitare, iar peretii decopertati si indreptati. Intregul mobilier a fost customizat si executat de Mobart Lemn.

Speram sa gasesti inspiratia de care ai nevoie in aceasta amenajare! Daca iti doresti sa colaborezi cu Iulia o poti contacta aici.

Foto: Vlad Ciubotariu

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!