Cand un spatiu de 37 mp devine acasa – amenajare de garsoniera din Bucuresti

Cu fiecare amenajare pe care alegem sa o descriem in paginile site-ului nostru, ne dorim sa va oferim cat mai multe idei, sugestii si modele pe care, la randul vostru, sa le puteti aplica intr-o forma sau alta in casele voastre. Pentru a reusi acest lucru, avem ajutorul constant al specialistilor care ne ghideaza cu sfaturi si ne inspira prin variatele amenajari ce ni le propun spre prezentare.

Deschide Galeria

Inspiratia zilei vine de la Iulia (nu intamplator studioul se numeste Inspired Design) cu amenajarea unei garsoniere de 37 metri patrati din Bucuresti.

Depozitare si eficientizare

Ca in orice spatiu mic, principala problema o intampinam la capitolul depozitare. De altfel, crearea spatiilor de depozitare a fost una din cerintele principale ale proprietarei alaturi de amenajarea unui birou si a unui spatiu pentru dining. Desi poate parea un numar mare de functiuni pentru un spatiu asa de mic, Iulia a reusit sa le integreze pe toate armonios, fiecare sector fiind gandit in detaliu si utilizat cat mai eficient posibil.

Dulapul din camera a fost proiectat pentru a depozita ordonat hainele (pe umerase), iar cel de pe hol pentru celelalte obiecte necesare intr-o casa (aspirator, geamantane sau produse pentru curatenie). Pentru ca spatiul din bucatarie este unul limitat, Iulia a ales sa mute frigiderul in hol, astfel ca, in acelasi dulap despre care am mentionat anterior, vom gasi incastrat si frigiderul. Iata o idee practica si eleganta in acelasi timp!

Pentru un plus de inspiratie, citeste si despre acest proiect

Camera principala

Pentru a se putea incadra in spatiul avut la dispozitie, Iulia a ales ca mobilierul sa fie realizat pe comanda, inclusiv canapeaua care include o saltea ortopedica intrucat ea este folosita si ca pat de dormit.

In dreptul ferestrei, a fost montat un birou simplu, dar spatios care permite sa lucrezi confortabil ori de cate ori ai nevoie, iar in capatul opus al camerei avem un mic dining ce se integreaza armonios in ansamblul amenajarii.

Cromatica este predominant neutra, cu alb si nuante pale de bej si maro potrivite pentru a pastra senzatia de spatialitate a camerei si pentru a conferi un sentiment placut, de acasa. In acelasi scop, atat pentru bucatarie, cat si pentru hol si baie a fost folosit acelasi tip de gresie, asigurand un efect de continuitate la nivelul pardoselii, creand impresia de spatiu mai mare.

Bucataria si baia

Bucataria – un spatiu lung si ingust asigura necesarul de depozitare si desfasurare printr-o dispunere compacta a zonelor de lucru. Masina de spalat rufe si masina de spalat vase sunt incastrate in interiorul corpului de mobilier. Ne place ideea locului de luat masa de la fereastra, un spatiu asemanator cu un mini-bar (un blat montat deasupra caloriferului).

In baie, suprafetele lucioase (mobilierul este din MDF) precum si oglinzile maresc interiorul incaperii. De asemenea, in locul unei cazi a fost montat un dus (cu scurgere in pardoseala) pentru a eficientiza spatiul din baie, iar in spatele oglinzilor vom gasi dulapuri care asigura nevoia de depozitare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole