fbpx

Eleganta in stil industrial – Amenajarea unei locuinte din Cluj Napoca

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Casa M. din Cluj Napoca, amenajata de arhitectii Madalina Bakos si Manuela Furdui, surprinde prin contrastul creat intre stilul adoptat, industrial, cu accente glam si feminine, si atmosfera calda, primitoare.

Deschide Galeria

Beneficiarii (o familie tanara cu un copil), pasionati de calatorii, si-au dorit o locuinta primitoare, confortabila dar in acelasi timp sa urmareasca o expresie stilistica industriala.

Una dintre cerintele principale ale beneficiarilor a fost integrarea colectiei de nisipuri, pe care si-au dorit sa o vada in fiecare zi, aceasta reprezentand o amintire vie a tuturor locurilor vizitate in ultimii 15 ani.” Acest corp de mobilier a fost gandit ca un sistem de expunere, realizat din platbanda de aluminiu.

Proprietarii au un stil de viata dinamic, cu un program flexibil, “intreaga amenajare a spatiilor urmareste aceste criterii care au stat la baza definirii schemei de organizare functionala si spatiala a intregului design.”

La nivel cromatic regasim multe tonuri de gri, specific stilului industrial, textura de beton, totul inobilat de lemnul in tonuri saturate (folosit la parchet si mobilier) si accentele de negru si crom.

Parterul casei corespunde zonei de zi, un open space generos, in care spatiile comunica armonios intre ele. Bucataria generoasa, este deschisa catre zona de living, locul de luat masa si holul de distributie, avand rolul de a unifica functional si stilistic toate zonele parterului.

Arhitectii au optat pentru lumina calda in zona de zi, conturand o atmosfera placuta , primitoare, din diverse surse (lumina generala, spoturile reglabile si cele fixe de la bucatarie, sistemul liniar de spoturi din living, iluminatul de accent prin intermediul nisei cu banda led din zona de bucatarie).

Dormitorul matrimonial, amplasat la etaj, continua expresia stilistica a zonei de zi, la care se adauga un pic mai mult rafinament si confort prin materialele si finisajele propuse de arhitecti. Nuanta uni, verde, a vopselei lavabile folosite la peretii si tavanul dormitorului confera un plus de eleganta camerei si muta accentul pe detaliile pieselor de mobilier.

Arhitecti: Madalina Bakos si Manuela Furdui

Foto: Viewcatchers

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...