fbpx

Eleganta in stil industrial – Amenajarea unei locuinte din Cluj Napoca

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Casa M. din Cluj Napoca, amenajata de arhitectii Madalina Bakos si Manuela Furdui, surprinde prin contrastul creat intre stilul adoptat, industrial, cu accente glam si feminine, si atmosfera calda, primitoare.

Deschide Galeria

Beneficiarii (o familie tanara cu un copil), pasionati de calatorii, si-au dorit o locuinta primitoare, confortabila dar in acelasi timp sa urmareasca o expresie stilistica industriala.

Una dintre cerintele principale ale beneficiarilor a fost integrarea colectiei de nisipuri, pe care si-au dorit sa o vada in fiecare zi, aceasta reprezentand o amintire vie a tuturor locurilor vizitate in ultimii 15 ani.” Acest corp de mobilier a fost gandit ca un sistem de expunere, realizat din platbanda de aluminiu.

Proprietarii au un stil de viata dinamic, cu un program flexibil, “intreaga amenajare a spatiilor urmareste aceste criterii care au stat la baza definirii schemei de organizare functionala si spatiala a intregului design.”

La nivel cromatic regasim multe tonuri de gri, specific stilului industrial, textura de beton, totul inobilat de lemnul in tonuri saturate (folosit la parchet si mobilier) si accentele de negru si crom.

Parterul casei corespunde zonei de zi, un open space generos, in care spatiile comunica armonios intre ele. Bucataria generoasa, este deschisa catre zona de living, locul de luat masa si holul de distributie, avand rolul de a unifica functional si stilistic toate zonele parterului.

Arhitectii au optat pentru lumina calda in zona de zi, conturand o atmosfera placuta , primitoare, din diverse surse (lumina generala, spoturile reglabile si cele fixe de la bucatarie, sistemul liniar de spoturi din living, iluminatul de accent prin intermediul nisei cu banda led din zona de bucatarie).

Dormitorul matrimonial, amplasat la etaj, continua expresia stilistica a zonei de zi, la care se adauga un pic mai mult rafinament si confort prin materialele si finisajele propuse de arhitecti. Nuanta uni, verde, a vopselei lavabile folosite la peretii si tavanul dormitorului confera un plus de eleganta camerei si muta accentul pe detaliile pieselor de mobilier.

Arhitecti: Madalina Bakos si Manuela Furdui

Foto: Viewcatchers

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...