Garsoniera tinereasca cu idei practice explorate in 37 mp

Esti in cautare de idei pentru amenajarea garsonierei? Designerii de la Geometrium ne propun azi un proiect pentru un spatiu de 37 metri patrati amenajat modern, functional din care te poti inspira si tu.

Deschide Galeria

Sa amenajezi un spatiu mic nu e deloc usor. Este important sa creezi functiunile necesare astfel incat spatiul sa nu para aglomerat. De cele mai multe ori, dormitorul este cel sacrificat, nefiind suficient spatiu pentru amenajarea lui. De aceea, uneori este integrat in contextul unei singure incaperi, in care exista deopotriva living, birou si spatii de depozitare. In cazul nostru, tanarul proprietar a acceptat ideea neconventionala a designerilor de a integra patul intr-o platforma pe care este amenajata o zona de conversatii. Astfel, el nu este nevoit sa doarma pe o canapea extensibila, ci intr-un loc mai confortabil.

Spatiul amenajat este de inspiratie scandinava cu mult alb, zone luminoase si decor minimalist, adaptat stilului de viata al beneficiarului. Astfel, pentru serile si intalnirile cu prietenii, cei de la Geometrium au implementat un sistem cu proiector pentru a recrea senzatia de cinema. In locul fotoliilor sau scaunelor au optat pentru pufuri care pot fi mutate oriunde in camera atunci cand sunt prieteni in vizita.

Semineul care functioneaza pe baza de bioetanol aminteste de interioarele scandinave si confera un aer reconfortant interiorului. Capatul de perspectiva al camerei este conturat printr-un perete-accent zugravit in gri cu o etajera suport pentru tablouri si un lampadar potrivit pentru o lumina ambientala.

Balconul a fost gandit ca o zona de lucru pe de o parte, cu un mini-birou amenajat din blat si raft galben, iar in capatul opus, ca un spatiu pentru relaxare. Ideea platformei din living este preluata si aici, evident la o scara mai mica, cu spatii de depozitare utile.

Amenajarea bucatariei a preluat din ideea aceasta de socializare si relaxare. Spatiul de 11 metri patrati a permis amenajarea unui loc de luat masa si a unei zone de relaxare la fereastra. Astfel, poti gati alaturi de prieteni intr-un spatiu informal, dar confortabil. Zona de gatit e compacta, designul mobilierului pastrand o linie minimalista si unitara, cu electrocasnice incorporate. Frontul dintre corpuri atrage atentia prin volumetrii tridimensionale.

Fiecare detaliu a fost atent gandit. Spatii de depozitare intalnim si in hol. Desi comunica direct cu bucataria, spatiul este delimitat vizual printr-o partitie din sipci furniruite ce se prelungesc si pe tavan, creand un frumos ambient alaturi de albastrul usii. Cele 2 usi de pe hol ascund pe rand, un dulap pentru depozitare si cea cu oglinda, intrarea in baie.

Ne place acest spatiu tineresc, modern, cu idei practice si solutii functionale pe care si tu le poti implementa in propria amenajare, fie pentru o garsoniera sau apartament cu 2 camere.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole