fbpx

Gradina urbana, un mix echilibrat de culori si texturi

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Aceasta gradina urbana reprezinta o mica oaza de verdeata, un spatiu ascuns de zgomotul strazii, inverzit de plante agatatoare si flori perene intr-un mix ales cu grija. De amenajarea acestei curti s-a ocupat peisagistul francez Olivier Bedouelle, si putem remarca inca de la inceput anumite trasaturi specifice stilului frantuzesc de amenajari exterioare.

Deschide Galeria

Gradinile si curtile amenajate in stil francez se numara printre cele mai frumoase stiluri din domeniul amenajarilor exterioare. Ordinea si simetria sunt trasaturile specifice. Gradinile franceze respecta cu strictete cele doua principii estetice, iar plantele, aleile si celelalte elemente din decor sunt alese cu atentie pentru ca rezultatul sa fie unul cat mai reusit din punct de vedere vizual.

Aleile din aceasta curte armonizeaza foarte bine spatiul si ii ofera o infatisare aparte, plina de personalitate. Acestea sunt formate din dale de ciment dispuse pe orizontala, la intervale regulate, printre care pot creste plantele. Modul interesant de dispunere a acestor dale este un exemplu bun despre cum poti sa armonizezi cimentul sau piatra cu plantele.

O asemenea alee fluidizeaza oarecum spatiul, iar dispunerea dalelor creeaza o senzatie de repetitivitate care ii dau un anumit ritm. Aceasta alee este un element de decor potrivit pentru orice sezon.

Gazonul a fost si el foarte bine integrat, iar plantele au fost alese cu grija pentru ca decorul sa nu fie incarcat inutil, mai ales ca spatiul nu era unul de mari dimensiuni.

De asemenea, se pare ca plantele cataratore au fost si ele incluse. Intr-o mica zona din continuarea unui perete a fost montat un gard tip pergola pe care se va catara caprifoiul, iar pe marginea aleii au fost puse niste crengi pentru a ajuta plantele sa se catere in perioada de crestere. Si dispunerea acestor crengi ofera senzatia de ritm care place ochiului.

Florile perene sunt alaturare perfect intr-un mix parfumat si echilibrat din punct de vedere cromatic, si care asigura coerenta cu restul decorului. In singurul spatiu ramas liber a fost plantat un copac. Probabil o magnolie sau alt arbust ornamental.

 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...