Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Cele mai citite

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor pe cat s-ar parea. Contrar opiniei generale, un spatiu mic presupune mai multe provocari si probleme decat ne-am putea imagina. Ne gandim doar la faptul ca, in multe cazuri, mobila trebuie adaptata pentru a se potrivi cu configuratia existenta, intelegand prin asta chiar o executie pe comanda (lucru ce implica un design, schita, materiale, manopera, etc).

Deschide Galeria

Dificila a fost si amenajarea acestui apartament de 2 camere, cu o dimensiune de doar 37 metri patrati. Vorbim de o familie cu un copil care a avut nevoie de ajutorul specialistilor pentru a reusi sa gaseasca rezolvarea potrivita locuintei lor.

Livingul

Designerii de la Fajno Design au optat sa amenajeze apartamentul in stil contemporan, cu influente retro si minimaliste, utilizand culori deschise care sa deschida spatiul, sa-l faca sa para mai mare. Jocul tiparelor geometrice utilizat cu preponderenta in camera de zi, reuseste sa dinamizeze spatiul, distragand atentia de la marimea incaperii. Astfel, cei 12,5 metri patrati ai livingului au fost ganditi pentru a adaposti spatii de depozitare sub forma a 2 dulapuri si a 2 corpuri cu rafturi deschise, un mic birou ca spatiu de lucru si o zona de conversatii formata din canapeaua de 2 locuri (model ales special pentru a se potrivi cu configuratia existenta).

Desi din descriere, spatiul pare ingramadit si aglomerat, ordinea impusa de simetriile geometrice ale pieselor de mobilier corecteaza minusul acestui apartament. In plus, aceasta simetrie este intrerupta de modelul tapetului de pe peretele cu canapeaua. Avem un soi de perete-accent compus dintr-un joc aparent haotic al unor alte forme geometrice. De remarcat cum designerii au ales sa distraga atentia prin diferite elemente cum ar fi corpurile de iluminat suspendate, tapetul de care mentionam mai devreme sau imprimeul pernelor decorative si al covorasului din centrul camerei. De asemenea, pentru a mai economisi spatiu, in locul unei usi batante, s-a optat pentru una glisanta.

Balconul

Apartamentul dispune si de un balcon tip logie, dar acesta nu a fost eliminat pentru a mari suprafata camerei, ci a fost amenajat intr-un mod placut, cu plante si suporturi colorate, cu mobilier minim, ca o legatura catre exterior, catre natura. De remarcat folosirea oglinzilor (la capetele opuse ale balconului, pe usa dulapului si, de cealalta parte, a unei oglinzi mozaic (model care se regaseste si in bucatarie).

Dormitorul copilului

Interesanta este si abordarea pentru camera copilului. Mobilierul multifunctional rezolva 2 lucruri importante in aceasta incapere de doar 8 metri patrati: depozitarea si locul de dormit. Astfel, printr-o platforma inaltata care seamana mai degraba cu un podium a fost amenajat patul si sertare pentru depozitare, inclusiv un mic spatiu pentru un birou. Predomina accente vesele de galben bine puse in valoare de alb si note de lemn. Tapetul (cu o imagine inspirata de celebrul tablou al lui Botticelli, Nasterea lui Venus) creeaza un centru de interes cu acelasi rol de a distrage privirea de la marimea limitata a spatiului.

Bucataria

Cei 7 metri patrati ai bucatariei sunt excelent valorificati. Pe o latura au fost integrate zonele de lucru (spalat, gatit, depozitat), partea opusa lor fiind amenajata un mini-loc de luat masa extensibil. Ideea unui mozaic-oglinda montat chiar deasupra mesei creeaza iluzia ca spatiul pare mai mare.

Holul este ingust, dar, cu toate acestea, s-a reusit integrarea unui dulap cu usi glisante si a unui pantofar. Jocul formelor geometrice le regasim si in acest spatiu (vezi oglinda si cuierul) precum si modelul discret al tapetului, realizand o coeziune la nivelul intregii amenajari. 

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa