Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in 2021, achizitionat de o beneficiara tanara care a investit in jur de 30000 de euro pentru a transforma apartamentul preluat de la dezvoltator in locul pe care il denumeste cu drag “acasa”.
Apartamentul are 68 de metri patrati distribuiti uniform in trei camere; a fost preluat finisat, usile si parchetul erau montate iar baile finisate integral (provocarea cea mare a proiectului a constat in personalizarea acestora, care nu transmiteau nimic initial.)
Stilul proiectului pleaca de la modern cu influente scandinave si ajunge la detalii si influente ale stilului japonez, ceea ce confera un caracter aparte amenajarii. Paleta cromatica a fost adaptata stilului ales, predomina nuante calde de crem si portocaliu (nuanta aceea speciala de burnt orange) si textura lemnului care unifica diferitele zone ale locuintei.
Arhitectii proiectului ne povestesc ca beneficiara a punctat de la inceput faptul ca isi doreste o locuinta cat mai vesela, calda. “Astfel fiecare camera in parte reflecta personalitatea acesteia. In fiecare coltisor al apartamentului, regasim rafturi pentru carti, acesta fiind punctul de pornire al intregului concept de design. “
“Fiind o persoana care lucreaza mult de acasa, am optat pentru multe obiecte decorative (pernute, paturi, obiecte decorative) ca sa facem un loc cat mai cozy și inspirational.“
Livingul, bucataria si locul de luat masa formeaza un open space dreptunghiular in cadrul caruia fiecare piesa de mobilier are rolul sau bine definit. Peretele cu biblioteca suspendata si desenul de inspiratie japoneza este in centrul atentiei.
Elementele preferate ale beneficiarei sunt tapetul montat pe tavanul din baie si faianta din bucatarie, propusa de designerii proiectului.
Arhitecti – IDesign Studio, Camelia Popa, Cimpean Bianca
Fotografii: Flaviu Tanase