Un spatiu de mici dimensiuni minimalist amenajat intr-un apartament de 2 camere

Un spatiu de mici dimensiuni poate da batai de cap atunci cand optam pentru o transformare in tendinte, insa stilul modern se pliaza cu usurinta oricarui tip de apartament, secretul sau fiind abordarea minimalista.

Deschide Galeria

In cazul de fata vorbim de un apartament compus din doua camere, mic ca suprafata, dar organizat functional si ordonat din punct de vedere estetic.

Intreaga amenajare porneste de la baza unei coloristici exprimate prin nuante de alb, gri si lemn natural. Punctul de interes este reprezentat de un spatiu deschis format din bucatarie si living, separarea celor doua incaperi facandu-se subtil prin intermediul unui mini bar cu rol practic, de pregatire sau servire a mesei.

Atat mobilierul bucatariei, cat si electrocasnicele destinate acesteia, au un design simplu si imaculat, in nuante de alb lucios. Simetric, acestea vin in completarea bibliotecii living-ului care pastreaza exact aceeasi textura. Griul mural isi face simtita prezenta si in componentele textile prin coltarul extensibil pozitionat central si jaluzele. Lumina artificiala isi face simtitia prezenta foarte subtil, corpurile de iluminat exprimandu-se discret si lasand loc luminii naturale sa abunde.

Mic dar perfect functional, asa se afiseaza dormitorul matrimonial care, prin simplitatea acestuia, transmite cu exactitate rolul specific: relaxare. Central, regasim un pat dublu al carui cadru impreuna cu noptierele si masa pozitionata opus, continua linia celorlalte corpuri de mobilier din incaperile alaturate. Dressing-ul aflat in lateral si compus din oglinzi va da inevitabil profunzime camerei si va mari din punct de vedere vizual intregul spatiu care, cu ajutorul iluminatului discret, se transforma intr-unul stilizat romantic. Unul din accentele moderne ale dormitorului apare mai cu seama mural, prin folosirea unui tapet in nuante de gri si texturi marmorate, transpundand fictiv ideea de spatiu ceresc, nori, natura.

In cazul baii putem observa o camera ingusta, pe lung, diferita de celelalte incaperi. Beige-ul, nude-ul si lemnul natural deschis sunt cele care domina intreaga camera. Mobilierul este unul practic si stilizat astfel incat sa ofere senzatia de continuitate, fiind usor de confundat cu peretii care intra in alcatuirea spatiului. Minimalismul componentelor sanitare, a oglinzii de mari dimensiuni si a benzilor de led pozitionate deasupra lavoarului si in zona cabinei de dus, dau o nota moderna baii.

Perfect adaptabil dorintelor oricarei familii,  minimalismul vine in ajutorul tuturor doritorilor de un look complet nou al propriei locuinte. Acest stil este dovada concreta a faptului ca mai putin poate reprezenta mai mult iar scopul principal al spatiului locuit este acela de a transmite mesaje prin simetria componentelor, si nu prin aglomerare vizuala.

Designeri: Kodo

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole