Motive retro si culori jucause – Amenajare moderna apartament de 4 camere

Apartamentul de 84 de metri patrati distribuiti in 4 camere si doua bai, este situat intr-un bloc din anii ‘70 de pe Calea Mosilor din Bucuresti.


Deschide Galeria

Amenajarea acestuia, prin detaliile elaborate, accentele puternice de culori si formele rotunjite si-a pus amprenta asupra portofoliului studioului de arhitectura Kanso.

Conceptul amenajarii a fost influentat decisiv de personalitatea energica si veselia clientilor. Incet- incet s-a conturat la nivel de concept imaginea ludica a amenajarii acestui spatiu. Prezenta arcelor, piesele de mobilier curbate si mai ales paleta cromatica intensa si optimista amintesc de reperele culturii pop.

Inspirati de clientii lor, un cuplu tanar, plin de energie pozitiva, si cainele lor Whiskey, designerii au indraznit sa se joace cu forme dinamice si culori vii iar rezultatul este pe masura asteptarilor (iar rabdarea la fel, caci intregul demers a durat aproape doi ani).

Pornind de la conceptul general, fiecare camera s-a conturat intr-o poveste dintr-un roman complex in scopul de a reda atmosfera confortabila si sentimentul de “acasa”.

La inceputul colaborarii, beneficiarii si-au exprimat dorinta de a-si transforma apartamentul intunecos si invechit intr-un spatiu luminos, curat, practic. Exploatarea spatiilor de depozitare a constituit un alt punct-cheie al brief-ului.

Echipa de arhitecti a gasit spatiul destul de deteriorat astfel ca s-a impus o renovare completa a acestuia. La nivel de compartimentare nu au fost facute modificari majore insa instalatiile au fost schimbate integral (sanitare, termice, electrice) pentru a corespunde noilor standarde tehnice si estetice. Peretii au fost desfacuti, tencuiti si finisati din nou.

Compartimentarea a fost o adevarata provocare in cadrul amenajarii: jumatate din spatiu este de tip vagon in timp ce cealalta jumatate este nedecomandata. Desi a parut a fi initial problematica, zonificarea existenta a ajutat la crearea unei separatii naturale intre zona matrimoniala si restul spatiilor din locuinta.

Initial, dormitorul si livingul actuale erau doua camere separate. Proprietarul anterior a demolat peretele despartitor pentru a crea un spatiu mai mare; in cadrul proiectului actual de amenajare a aparut nevoia de a delimita din nou acel spatiu, de aceasta data printr-un mobilier ce are si rol de depozitare.

Holul era initial un spatiu anost, ingust si destul de lung, segmentat din loc in loc de stalpi si de usile camerelor. Fiind cea mai intunecoasa zona a locuintei, a fost folosita aproape integral culoarea alba si un sistem de iluminat ce ajuta la amplificarea vizuala a spatiului.

Un puternic punct de interes si locul preferat al amenjarii este baia roz cu nuanta sa aprinsa a mobilierului si placarea extrem de atractiva cu terazzo.

Arhitectii de la Kanso ne-au povestit ca baia roz “are ca finisaj principal terrazzo turnat, respectiv placari de terrazzo pentru zona cazii, care au fost facute dupa sablon si montate la fata locului. Pentru aceasta s-a colaborat cu cei de la Via Rustik care au fost foarte rabtatori cu noi ca sa zic asa, intrucat am insitat foarte mult pe culoarea roz pudrat a baii, pigment extrem de dificil de obtinul din sticla.

"Cred ca a durat undeva la 2 luni sa gasim pigmentul respectiv, undeva in Germania.  Pentru restul placarilor, am folosit MDF vopsit RAL.”

Cea de-a doua baie a fost finisata tot cu placari de terazzo, dar mobilierul este vopsit intr-o nuanta vie, deschisa de albastru. Clapeta neagra a rezervorului incastrat si rama neagra a oglinzii contrasteaza placut cu albul general. Regasim multe depozitari ascunse, extrem de utile intr-o baie mica de bloc.

Bucataria destul de mica pare mai spatioasa prin folosirea preponderent a albului. Mobilierul este dispus pe cei doi pereti longitudinali. Peretele din dreapta, cu mobilier inalt si cuptoarele incorporabile, are integrata si o zona de bancheta, foarte utila, cu rol de sedere si depozitare. Regasim si aici elementele curbe, laitmotivul intregii amenajari.:

Arhitecti: Kanso

Foto: Andrei Tudoran 

 

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...