Pentru acest apartament de 83 metri patrati s-a dorit o amenajare actuala, cat mai functionala, cu cateva accente de culoare. Provocarea majora a venit de la configuratia apartamentului, usor neobisnuita pentru tiparele clasice ale locuintelor noastre. Desi aceasta amenajare se afla in Sankt Petersburg, merita sa urmaresti imaginile acestei amenajari pentru un plus de inspiratie.

Unul din detaliile care iti atrage atentia este contrastul de culori dezvoltat in cadrul zonei de zi. Desi predomina tonuri reci, masculine, amenajarea ramane placuta si deloc apasatoare. Cromatica este echilibrata de o baza realizata cu alb care amplifica lumina naturala. Pardoseala din lemn completeaza excelent decorul, iar galbenul radiaza caldura, contrastand cu griul mobilierului.

Inaltimea camerelor a fost ponderata prin integrarea unor cornise, care ne duce cu gandul  la detaliile arhitecturale de pe fatada imobilului. La interior, efectul obtinut este de reducere a inaltimii tavanului.

Zona bucatariei este destul de compact redata. Desi restransa, designerul a pus in valoare inaltimea, mergand cu depozitarea pana in tavan. Avem astfel doua randuri de dulapuri, primul nivel fiind evidentiat prin corpuri cu MDF alb, restul fiind gri. Optand pentru manere frezate si sisteme push de deschidere a dulapurilor, spatiul capata valente minimaliste, in acord cu restul amenajarii. Locul de luat masa este pus in evidenta printr-un tablou si un perete zugravit cu un gri mai deschis decat cel al mobilierului.

Partea efectiva de living, sumar redata printr-o canapea, fotoliu si o comoda pentru TV, se incadreaza in aceeasi nota masculina pe care o resimtim in intregul apartament. Piesele de mobilier de inspiratie retro lasa spatiul aerisit, asigurand confortul dorit.

Din living se face accesul direct spre dormitor printr-o usa glisanta. Tinand cont de forma camerei, designerul a reusit sa optimizeze interiorul pentru a integra un pat, spatii de depozitare, dar si o zona de lucru cu birou si o biblioteca, aceasta din urma fiind amenajata in apropierea ferestrei pentru a asigura un nivel optim de lumina naturala. De remarcat si felul in care sunt separate cele doua zone, cea de dormit si cea destinata depozitarii hainelor printr-un panou de sticla lat cat tablia patului. Prin aceasta delimitare, accentul este pus pe zona patului, el fiind elementul central din incapere. In acelasi timp, se reduce din efectul neplacut al unui spatiu lung si ingust.

O atentie deosebita a fost acordata si baii. A fost gandita excelent ca un spatiu de rasfat si relaxare (vezi cada). Dimensiunile au permis si amenajarea unei zone de dus tip walk-in, iar finisajele cu textura de marmura se incadreaza de minune in tematica masculina a apartamentului.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!