fbpx

O amenajare de exceptie in culori neutre

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Dupa mai multi ani de locuit in Japonia, aceasta familie s-a hotarat sa se intoarca in tara si sa-si amenajeze caminul mult visat pentru ei si cei doi copii ai lor. Au apelat la ajutorul Arianei si Tatianei, arhitect si respectiv designer de interior, pentru a-i sprijini si ghida in realizarea acestui proiect.

Deschide Galeria

Anii petrecuti in cultura nipona si-au pus amprenta asupra stilului lor de viata si implicit asupra conceptului de locuit. Astfel ca cerintele principale pentru noua lor casa au in comun concepte specifice culturii orientale: minimalism, luminozitate, functionalitate.

Suprafata apartamentului de 4 camere este una generoasa. Astfel, amenajarea s-a concentrat pe conturarea spatiilor comune din zona de zi si creionarea fiecarui dormitor in parte.

Intrucat spatiul beneficiaza de o suprafata vitrata intinsa si de o priveliste panoramica impresionanta, designerii au hotarat sa puna in valoare aceste trasaturi printr-o abordare minimalista a amenajarii. Astfel, intreaga zona de zi beneficiaza de multa lumina naturala iar lipsa partitiilor face ca spatiul sa para amplu si aerisit. Iluminatul, atat natural cat si cel artificial, devine astfel unul arhitectural, conturand forme si cadre unice in fiecare moment al zilei, fiecare detaliu din decor fiind evidentiat.

Cromatica neutra cuprinde nuante deschise de bej si gri, precum si esente de lemn natur care confera caldura spatiului. Texturile joaca un rol important in aceasta amenajare. Tapetul textil ce acopera o parte din peretii livingului se imbina excelent cu piesele de mobilier. Designul, dispunerea si mai ales alaturarea de tonuri apropiate surprind prin originalitate. Decoratiunile amintesc discret de cultura japoneza.

Spatiul bucatariei comunica direct cu cel al livingului, delimitarea fiind realizata doar la nivelul pardoselii prin placi ceramice ce imita lemnul si placi ce amintesc de piatra naturala. Liniile mobilierului sunt simple si urmeaza tematica generala abordata. Electrocasnice incorporate, design compact ce urmareste o unitate vizuala si un corp tip insula, iata pe scurt descrierea unei bucatarii deschise, in cel mai pur stil minimalist.

Zona de noapte preia cromatica utilizata pentru living, ba chiar si designul mobilierului. Spatiul aerisit inspira stare de bine si relaxare prin paleta de neutre si acelasi iluminat ce are aproape o functie decorativa in ansamblul amenajarii. Cel mai bun cuvant pentru descrierea bailor este rasfat. Placi ceramice ce imita piatra, un iluminat excelent si dotari functionale, iata pe scurt descrierea unor amenajari moderne ce sunt surse veritabile de inspiratie.

Aceasta amenajare ne dovedeste inca o data ca mizand pe o abordare neutra nu vei da gres niciodata, ba mai mult, vei reusi sa aduci personalitate casei tale prin detalii si accesorii pe care le vei putea schimba oricand simti nevoia de o schimbare.

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...