O locuinta cocheta cu accente de bleu

Garsonierele si spatiile mici in general se numara printre spatiile cel mai greu de amenajat. Desi exista un perimetru restrans, iti trebuie putina creativitate pentru a contura un ambient organizat, functional si estetic.

Deschide Galeria

De aceea, alegem sa va prezentam deseori astfel de spatii pe care noi le consideram surse de inspiratie utile pentru viitoarele amenajari pe care le-ati putea intreprinde.

Locuinta de astazi, este un apartament tip studio de 41 metri patrati care ne place pentru felul aerisit, placut si mai ales relaxant in care se prezinta decorul. Cu o cromatica predominant bleu si neutre discrete, spatiul este bine organizat si cuprinde functionalitatile necesare. Desi nu exista o camera pentru zona de noapte, un pat a fost integrat in interiorul livingului pentru a oferi confortul unui dormitor pe timpul noptii.

Tonul amenajarii este unul simplu. O canapea confortabila, cu perne decorative, o masuta de cafea cu mici spatii de depozitare si un corp de iluminat suspendat cu reflexii aurii pentru un plus de interes. Covorasul are rolul de a marca si delimita cumva zona de conversatie. Un taburet tip otoman, de asemenea bleu, intregeste subtil tematica amenajarii.

Pentru depozitarea hainelor exista un dulap incastrat in perete, chiar langa fereastra. Este o solutie optima pe care o recomandam pentru toate spatiile mici intrucat va poate ajuta sa economisiti cativa metri patrati.

Zona de noapte este marcata, dupa cum spuneam, de un pat asezat in coltul camerei. O tablie tapitata gri, un raft suspendat pentru cateva carti si reviste si un scaun pe post de noptiera, iata cat de simplu s-a obtinut un decor pentru coltul numit dormitor. Oglinda este asezata strategic pentru a reflecta lumina naturala, un truc pentru a oferi luminozitate unui astfel de spatiu usor intunecat.

Surprinzator, bucataria este spatioasa si cuprinde un mic dining. Urmand liniile stilului nordic, intalnim un spatiu predominant alb, cu accente de negru (vezi scaunele), cu multa lumina naturala si accesorizata cu un mobilier eficient si functional.

Cu siguranta, ne-am dori ca multe din garsonierele noastre sa arate asa, insa putem cu siguranta sa ne inspiram din trasaturile acestui spatiu cochet, relaxant si confortabil. 

Sursa foto: planete-deco.fr

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole