Aceasta familie a hotarat ca vor avea nevoie de o reamenajare atunci cand au aflat ca vor mai avea un copil, pe al treilea mai exact. Stiau ca isi doresc spatii functionale pentru gatit si de petrecut timp impreuna cu copiii, precum si o zona de lucru. Aveau idei, dar nu stiau prea bine cum le vor pune in practica. Au apelat la o echipa de designeri cu care au discutat despre cum ar vrea sa fie proiectul. Urmareste mai jos detaliile.
Apartamentul de 3 camere, cu o suprafata de 80 metri patrati trebuia sa asigure confortul pentru toti membrii familiei. Cea mai importanta modificare propusa de designeri a fost eliminarea peretelui care separa livingul de hol. Astfel, livingul a devenit mai spatios, de la 16 metri patrati, avand acum 23 de metri patrati. Apoi, au mutat usa dormitorului matrimonial pentru ca accesul sa se faca din living. In locul ei, au creat o zona de depozitare, necesara in acest spatiu; prin aceasta mutare s-a corectat dispunerea nefireasca a usii dormitorului chiar langa usa de la intrare.
In ce priveste amenajarea, beneficiarii nu au dorit nimic complicat. S-au regasit in caracteristicile stilului scandinav, cu spatii functionale si eficiente decorate cu o paleta de culori deschise, neutre, adaugand accente cromatice.
Bucataria este importanta pentru aceasta familie. In cei 10 metri patrati, au fost integrate spatii de depozitare, electrocasnicele necesare si o zona de luat masa. Mobilierul a fost dispus pe doua laturi, asigurand astfel o dispunere optima a zonelor de lucru. Tonurile neutre predomina, de la albul dulapurilor, al placilor ceramice sau textura de lemn a blatului. Tusele de culoare vin sa inveseleasca spatiul si sa aduca un strop din personalitatea familiei; avem astfel scaune colorate, corpuri de iluminat cu design diferit sau placi ceramice decorative la nivelul pardoselii.
Pentru living, s-a mers pe o linie in spirit retro (vezi piesele de mobilier cu picioruse). Amenajarea pastreaza totul cat mai aerisit, cu piese care nu incarca inutil spatiul camerei. Peretele-accent cu rosu, precum si dispunerea simetrica a celor doua tablouri si corpuri suspendate creeaza un excelent capat de perspectiva. Restul ansamblului se pastreaza in tonuri cuminti, neutre. Tot aici a fost integrat si un spatiu de lucru pentru ambii soti. Inspiratia retro este si mai vizibila in acest perimetru.
Si in dormitor vom intalni accentul de rosu amintind de legatura cu livingul prin mutarea accesului dinspre hol. Cromatica este potolita, in ciuda utilizarii rosului la nivelul dulapurilor de haine. Patul ocupa zona centrala, completat de doua masute pe post de noptiere. Comoda reia si ea motivul retro al mobilierului livingului intr-o coerenta a detaliilor.
Dupa living, camera copiilor este cea mai spatioasa din acest apartament. Are aproape 20 de metri patrati si include doua paturi pentru copiii mai mari si un patut pentru bebelus. Designerii s-au concentrat pe a crea o zona cat mai functionala, adaugand un birou la fereastra si o masa cu trei scaune pentru joaca copiilor. La capitolul depozitare, o comoda este destinata bebelusului, iar dulapul incastrat asigura nevoia pentru o depozitare mai ampla pentru haine si jucarii. Casuta-biblioteca este o piesa ideala in acest context.
Intr-o casa cu copii, chiar si baile au nevoie de un strop de originalitate. In cazul de fata, designerii au optat pentru un verde-oliv si o dispunere jucausa a placilor ceramice, ca intr-un joc de puzzle.
Speram sa te inspire si pe tine acest proiect de amenajare de 80 metri patrati!