Orice spatiu mic este o provocare pentru un designer. Conturarea functiunilor, a unor spatii de depozitare eficiente, toate pe un fundal stilistic potrivit beneficiarului, iata cateva din detaliile complexe ale unui astfel de proiect. Iti propunem pentru astazi sa urmaresti cum poate fi abordat un astfel de spatiu si ce solutii au fost gasite pentru a intruni dorintele clientilor.

Vorbim despre un apartamentul unui cuplu tanar amenajat de Solo Design Studio din Rusia. Constienti de dimensiunile reduse ale spatiului (suprafata de 33 metri patrati) tinerii au luat decizia de a apela la ajutorul unui designer pentru a reusi sa obtina o locuinta confortabila. Si-au dorit spatii de depozitare, dar si o zona de dormit care sa nu fie doar canapeaua.

Propunerile designerului s-au pliat foarte bine pe nevoile acestui cuplu. Fiecare functiune este bine evidentiata, fara a incarca spatiul cu mobilier. Tot sistemul de depozitare a fost incastrat in nise pe care le regasim in mod special in zona holului.

Cromatic, s-a folosit mult alb si nuante neutre pentru a pastra amenajarea luminoasa si aerisita. Pentru ca totul sa para unitar, s-a optat pentru acelasi tip de pardoseala in toata locuinta (cu exceptia baii). Astfel, intreg ansamblul nu pare fragmentat si creeaza iluzia unui spatiu mai mare.

Un alt detaliu care merita mentionat in aceasta amenajare este livingul multifunctional; in spatele canapelei vom regasi un pat rabatabil, acea zona de dormit pe care si-o doreau beneficiarii. Varianta propusa a fost pe placul lor, in special pentru faptul ca nu le ocupa spatiu suplimentar, iar pe timpul zilei poate fi ascuns. In plus, le ofera o zona de depozitare suplimentara. Sistemul este de la Olissys si a fost ales tocmai pentru acest sistem 3 in 1. Restul mobilierului din apartament a fost ales de la IKEA pentru functionalitatea lui: corpurile din zona televizorului, bucataria, scaunele tip bar.

Pentru a contura diferitele zone din locuinta, designerul s-a folosit de diferite tipuri de iluminat: spoturi, benzi LED sau corpuri suspendate, fiecare asigurand lumina necesara functiunii respective.

Zona de zi se extinde si in balcon, amenajat ca loc de relaxare perfect pentru luat micul dejun, cafeaua sau stat pana la ore tarzii cu prietenii.

In baie, s-a urmarit aceeasi linie functionala; s-a optat pentru placi ceramice care imita aspectul lemnului si al pietrei naturale. O abordare asemanatoare a fost folosita si in balcon. Pentru optimizarea spatiului din baie a fost amenajat un dus in locul cazii, iar deasupra masinii de spalat au fost montate dulapuri.

Proiect semnat de Elena SdobnovaSolo Design Studio

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!