fbpx

Spatiul functional al unui apartament de 60 metri patrati

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Abordarea apartamentului despre care vreau sa-ti vorbesc astazi, urmeaza linia designului scandinav, un stil la indemana pentru orice tip de spatii.

Deschide Galeria

Cu o suprafata de 60 metri patrati, acest apartament de 3 camere ne arata cum se poate amenaja confortabil si functional un astfel de spatiu. Cu siguranta vei gasi surse de inspiratie utile pe care sa le poti pune in practica in propria ta locuinta.

Cu o astfel de configuratie, camerele nu dispun de o suprafata prea generoasa, astfel ca una din mizele amenajarii a fost aceea de a pastra cat mai luminos si aerisit fiecare spatiu in parte, optimizat in functie de destinatia lui.

Ca o trasatura generala a stilului nordic, spatiul nu este incarcat cu mobilier, ci pastreaza strictul necesar. In cazul nostru, pentru living regasim canapeaua, un fotoliu si un corp tip consola (realizata pe comanda) ca piese principale. Decoratiunile si textilele vin sa contureze personalitatea camerei intr-un mod placut.

Cromatica descrie pe fundal un ton neutru, cu accente de culori menite sa deschida si sa invioreze atmosfera. Fotoliul galben impreuna cu lampadarul Tolomeo descriu un minunat colt de lectura amenajat la fereastra. Plantele aduc un strop de verde amenajarii. De altfel, le vom regasi in mai toate incaperile principale.

Deschiderea livingului inspre hol a permis ca de o parte si cealalta a peretilor sa fie amenajate 2 dulapuri inalte incastrate in 2 nise special create pentru a spori capacitatea de depozitare. Jocul oglinzilor, atat ale dulapurilor cat si mozaicul creat in zona de trecere a holului contribuie la marirea spatiului si reflectand lumina.

O abordare similara intalnim si in bucatarie, un spatiu mic si compact amenajat insa cu gust. Trucul oglinzilor pozitionate in dreptul locului de luat masa ofera o senzatie de spatialitate atat de necesara in contextul bucatariei. Mobilierul este alb, cu blat de lucru din lemn si electrocasnice incorporate pentru a spori caracterul unitar al decorului. Interesante sunt placile usor tridimensionate care contureaza o zona de accent intre spatiul dintre corpurile de mobilier. Gresia ce imita aspectul granitului o vom regasi atat in bucatarie cat si in hol.

Pentru dormitoare, amenajarea urmeaza linia unui decor functional. In dormitorul matrimonial, amenajarea se concentreaza in jurul patului. O tablie confortabila din material textil, cu 2 noptiere de o parte si cealalta a patului, 2 lampi suspendate in locul veiozelor si o etajera cu diverse tablouri cu valoare sentimentala pentru beneficiari. Chiar si in spatiul mic al acestui dormitor a fost integrat un dulap pentru haine; cu o usa alba si una acoperita de oglinda, efectul de luminos si largire a spatiului este garantat. In balconul aferent dormitorului a fost amenajat si un birou, un spatiu de lucru util pentru ambii parteneri.

In dormitorul cel mic este de remarcat modul cum au fost amenajate spatiile de depozitare, de o parte si cealalta a usii, oferind astfel o varietate de a stoca diferite tipuri de lucruri.

Speram sa-ti fie de folos ideile din acest proiect si sa te inspire fie ca ai de amenajat un spatiu similar sau mai mare!

Credit foto: inmyroom

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...