Stil eclectic cu accente vintage intr-un apartament de 3 camere

Nostalgia anilor ‘20 adusa in prim-planul unei transformari contemporane este solutia perfecta obtinerii unei locuinte urbane ce trebuie sa tina pasul cu ritmul alert al cotidianului.

Deschide Galeria

Acest apartament de 72 de metri patrati si 3 camere se identifica fidel cu stilul de viata al beneficiarilor, fiind acel refugiu necesar relaxarii si odihnei.

Compozitia cromatica din beige, albastru si verde, eleganta si masivitatea mobilierului si detaliile geometrice sunt dovada exacta a armoniei celor doua stiluri iar verdele natural care isi pune amprenta asupra intregului interior da nastere unei atmosfere de vacanta in stil colonial, senzatie intensificata cu ajutorul accesoriilor elegante.

Spatiul comun pe care il impart living-ul si zona de dining isi pune bazele in detaliile murale si finisajele geometrice. Vorbim in acest caz de un tapet cu design abstract, un mobilier minimalist in culori calde, detalii textile din catifea si velur, forme geometrice rotunjite si ascutite si accente metalice aurii. Imbinarea clasicului cu modernul se prezinta in cel mai detaliat mod prin intermediul vitrinei, unde lemnul natural, benzile de led incastrate si portelanul chinezesc fac aproape insesizabila trecerea temporala a stilurilor.

Cele doua zone sunt delimitate cu ajutorul corpurilor de iluminat, unul cu aspect clasic si altul, extrem de modern. La toate aceste componente se aduga sticla, lemnul si plantele naturale decorative, adaugandu-se astfel accente vii si proaspete intregii incaperi.

Dormitorul se compune functional, suprafata acestuia fiind transformata intr-un loc fidel procesului de odihna. Astfel, corpul de mobilier care atrage atentia, pe langa patul supradimensionat, este scanul tapitat pozitionat in fata ferestrelor, o improvizatie moderna, cu caracter practic. Verdele mural sub forma de frunze naturale este scos in evidenta cu ajutorul celor doua aplice cu design rustic. La toate acestea se adauga noptiere tapitate, cu caracter modular si un dressing de mici dimensiuni, in nuante pastelate de beige.

Chiar daca de cele mai multe ori mochaccino ne duce cu gandul la o bautura delicioasa, alegem de aceasta data sa savuram vizual culoarea in cazul bucatariei pe lung, negru si mochaccino fiind nuantele principale ale mobilierului. O bucatarie utilata si amenajata modern, cu un mobiliein culori lucioase, lipsit de manere, cu spoturi incastrate si detalii de marmura, o imagine functionala si relaxanta, ce respecta cu precadere tendintele.

Lemnul natural este un element de baza al amenajarii, regasit in cazul tuturor incaperilor, insa se face evidentiat cu precadere in cazul baii, unde rolul sau este acela de a oferi un aspect natural, o imagine identica saloanelor de spa. Oglinzile supradimensionate, ornamentarea murala cu dale structurale la fel ca si in cazul camerei de zi, componentele sanitare moderne si placile de faianta inchise la culoare, valideaza imaginea unei zone dedicate intimitatii si relaxarii. Caracterul functional al incaperii este dat de alegerea unui blat negru gradat in care se afla lavoarul si care “ascunde” electrocasnicele, conturand astfel un spatiu suplimentar si extrem de util.

Holul este si el exploatat in egala masura, nefiind doar un spatiu de trecere si legatura intre celelalte incaperi. Aici, imaginea eclectica ia forma cu ajutorul unei oglinzi cu rama supradimensionata si a unui dulap functional, cu rol atat de depozitare, cat si de relaxare.

Designer: Kodo

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole