Stil eclectic intr-un apartament din Centrul Istoric al Bucurestiului

Vizitam astazi unul din cele mai originale apartamente din Centrul Istoric al Bucurestiului ce apartine unui tanar artist care si-a pus amprenta in fiecare detaliu al amenajarii.

Deschide Galeria

Apartamentul, renovat complet in anul 2017 are 2 camere (45 mp) si este in acest moment destinat inchirierii. Costul renovarii (de aproximativ 25000 euro) si grija cu care au fost alese elementele de decor ne fac sa intelegem ca proprietarul nu a facut rabat la calitate in niciun moment.

Apartamentul a fost amenajat intr-un stil eclectic, cu o componenta contemporana. Este o combinatie intre dinamismul prezentului si elemente retro, vintage, traditionale romanesti. Amenajarea subliniaza frumusetea si minunatia lucrurilor cu istorie care au puterea de a readuce in prezent perioada interbelica.

Au fost folosite elemente de mobilier vintage si shabby chic cu un aer retro ce confera individualitate, farmec si romantism interiorului. Sunt obiecte vechi, lucrate si pictate manual cu valoare artistica si potential estetic, ce provin din diferite zone ale tarii.

Lada de zestre, usa de pe perete, obloanele sunt toate autentice. Lada saseasca de zestre policroma provine din Transilvania, mai exact din satul Cobor (Kuevern in dialectul sasesc). Usa din lemn masiv folosita ca element de design in nisa din living este de la un conac boieresc din nordul Bucovinei, de langa Sucevita, din comuna Marginea, celebra pentru ceramica neagra arhaica. Masuta este reconditionata dintr-o banca taraneasca. Obloanele cu patina vremii provin tot din zone sasesti.

Componentele contemporane si actuale ale amenajarii se regasesc in mobila de bucatarie si cea din dormitor.

Pentru mobila de bucatarie, usile dintre camere si mastile de calorifer, proprietarul si-a dorit sa lucreze cu o firma de mobila din Italia. Mobila din dormitor a fost comandata de la sophia-romania.ro. Peretele capitonat din dormitor, draperiile si jaluzelele au fost lucrate cu tapiterul Casei Regale a Romaniei.

Restul achizitiilor din apartament sunt din productie de serie:

  • Canapeaua din living este achizitionata de la Rovere Mobili.
  • Covoarele sunt de la Ikea si Vivre.
  • Corpurile de iluminat sunt de la somproduct.ro.

Baile vin cu un element destul de rar intalnit in designul de interior de la noi: microcimentul.

Atmosfera confortabila oferita de designul de epoca face locul perfect pentru a putea lua o pauza de la orasul aglomerat. Apartament este frumos, elegant, proiectat cu atentie si foarte confortabil. Locatia este prefecta pentru cei care vor sa fie in inima orasului, in apropiere sunt restaurante, baruri, monumente istorice si edificii care merita vizitate.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole