Solutiile creative te pot ajuta sa obtii amenajari functionale, mai ales in spatiile mici. Luam exemplul acestui apartament de 38 metri patrati amenajat de catre designerii de la Brainstorm Buro din Moscova.

Apartamentul de 2 camere apartine unei tinere cu un stil de viata alert si un serviciu solicitant. De aceea, pentru spatiul de acasa si-a dorit relaxare, tihna si multa lumina naturala ca sa compenseze pentru zilele lungi si agitate petrecute la birou. Tinand cont de aceste detalii, designerii au pornit proiectul de reamenajare a locuintei. Au eliminat peretele care separa livingul de bucatarie, creand astfel un spatiu de zi mai mare si mai luminos; lucrari ample au fost si la instalatia electrica a apartamentului pentru a monta diferite corpuri, scafe si intrerupatoare.

Camera este acum aerisita si placut iluminata gratie unei palete de culori deschise si a albului care reusesc sa amplifice spatiul si sa-l faca sa para mai luminos. Pentru ferestre au fost alese perdele simple, albe, din tul, care filtreaza placut lumina naturala.

Piesele de mobilier sunt sumare pentru a nu agresa vizual spatiul. Intre living si bucatarie, a fost amenajat un loc de luat masa ca o trecere discreta intre functiuni. Separarea se face si la nivelul pardoselii, pentru bucatarie fiind instalate placi de gresie, restul camerei avand parchet.

Bucataria este amenajata liniar, compact, cu electrocasnice incorporate in mobilier. Frontul alb lucios al dulapurilor, precum si culoarea blatului de lucru sau a gresiei contribuie la crearea aceluiasi efect de amplificare a spatiului, pastrandu-l luminos si calduros. Braul dintre corpurile de mobilier a fost placat cu faianta tip metro pentru a obtine un design actual. Dulapurile inalte permit o depozitare variata.

Pentru dormitor, beneficiara si-a dorit mult un pat inalt si o zona de lecturat chiar la fereastra, intregul apartament avand o priveliste de invidiat, cu multe spatii verzi. Au coborat parapetul si au instalat un blat deasupra caloriferului pe care se poate sta confortabil. Tot aici, designerii au amenajat un dressing spatios, cu usi glisante, una din ele avand fateta acoperita cu oglinda. Efectul asupra spatiului este acela de largire. Textilele impreuna cu covorul si pernele decorative imbraca spatiul si ii confera un aer mai calduros si primitor.

De remarcat felul in care designerii au ales sa decoreze spatiile din apartament. Desi mic si ingust, au folosit decoratiuni mari, supradimensionate (vezi tabloul de deasupra canapelei, pe cel din dormitor sau pe cel din hol). Acesta este unul din trucurile amenajarilor spatiilor mici pentru a pacali perceptia asupra camerei respective.

Multe idei utile am intalnit in aceasta amenajare! Desi are doar 38 de metri patrati, apartamentul ofera confort si mai ales solutii optime pentru ca locuitul intr-un spatiu mic sa fie mult mai placut. Speram sa te inspire si pe tine!

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!