Apartament modern cu ambianta primitoare si familiala

Vorbim astazi despre apartamentul Carmen si al lui Tavi, o locuinta din anii 1970, care avea nevoie de o reamenajare imediata. Dorinta proprietarilor a fost aceea de a obtine un apartament mai confortabil, modern, cu zone deschise si mai spatioase. Au fost eliminate partitii, zonele redistribuite, iar finisajele schimbate in totalitate.

Deschide Galeria

Camera de zi

Rezultatul? Este unul remarcabil. Tonurile neutre, bejul, combinatiile armonioase de griuri, lumina de ambianta si mai ales textura rafinata a lemnului se numara printre elementele care redau o locuinta total transformata. Livingul este acum mai mare, incluzand si o zona eleganta de dining, subtil pusa in evidenta printr-un tapet cu dungi. Masa, scaunele si corpul de iluminat desavarseste atmosfera redata. Canapeaua este partea centrala a incaperii, impozanta dar in acelasi timp confortabila, ideala pentru noul decor creat. Remarcati in intreaga incapere diferite tipuri de iluminat: spoturi, aplice, corpuri suspendate, lampa de podea sau veioza, toate contribuind din plin la o transformare si punere in valoare a spatiului precum si la crearea unei atmosfere primitoare si familiale. Doua usi glisante separa camera de zi de holul principal.

Bucataria si dormitorul 

Spatiul bucatariei a fost gandit pentru a fi cat mai usor de folosit, practic si eficient in acelasi timp. Dispunerea in U contribuie din plin la utilizare facila si accesibila catre toate punctele cheie ale bucatariei, separand in acelasi timp zona de gatit de cea pentru luat masa. Contrastul clasic alb-negru reda o eleganta subtila bucatariei. Electrocasnice incastrate si corpurile pentru depozitare compun spatiul unei bucatarii deschise si destul de mica, daca privim la incadrarea ei in ergonomia locuintei. Albul si griul potenteaza luminozitatea incaperii, iar modelul discret al tapetului folosit se integreaza perfect in armonia amenajarii.

Si dormitorul pastreaza aceeasi nota a elegantei. Lumini discrete, placute, texturi delicate si accesorii fine, tonuri blande de neutre si un superb accent lila in forma draperiilor.

Pentru a crea cat mai multe spatii de depozitare fara a agresa spatiul, in hol au fost inserate doua dulapuri (incastrate in perete). Ingenioasa alegerea arhitectului de a monta in pardoseala doua spoturi care sa le lumineze discret! Deosebita este si consola cu o oglinda ce reflecta lumina din interiorul livingului. Toate detaliile au fost bine gandite si integrate pentru a spori atat functionalitatea cat si estetica unei amenajari mai mult decat agreabile.

Sursa foto: micasa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole