Cum a fost transformata o garsoniera de 40 mp intr-un apartament de 2 camere

Cand ne aflam in preajma unei amenajari, deciziile pe care urmeaza sa le luam privind finisajele, mobilierul si restul decoratiunilor ne vor afecta o perioada indelungata sau cel putin pana la urmatoarea reamenajare. Mai ales, daca ne dorim sa recompartimentam spatiul locuintei.


Deschide Galeria

Andreea Stefan, designer de interior, ne propune astazi o amenajare care a fost transformata radical prin trecerea de la garsoniera la apartament cu 2 camere.

Proprietarii, un cuplu de tineri, si-au dorit un apartament vesel, colorat, dar mai ales functional. Iar garsoniera sau, mai bine zis, camera de 40 de metri patrati nu se potrivea nevoilor lor. Astfel, Andreea a venit cu propunerea de a crea o noua functiune, dormitorul, separandu-l de living si bucatarie. Pentru a realiza asta, a fost necesar sa inchida jumatate din balcon, obtinand astfel cativa metri patrati pe care i-a folosit la interior (marind bucataria).

Livingul si bucataria comunica intre ele astfel incat lumina naturala sa patrunda pana in hol. Corpul de mobilier folosit ca suport pentru televizor separa vizual holul de zona de living. Tot aici, in spatiul holului, a fost amplasat un dulap generos cu usi glisante, acesta fiind principalul spatiu de depozitare al locuintei.

Bucataria de 6,5 metri patrati pastreaza un caracter functional prin alegerea unui mobilier realizat pe comanda astfel incat sa se potriveasca cu configuratia si dimensiunile spatiului. Rafturile deschise inspre zona de living asigura un fel de continuitate. Cuptorul este incastrat, iar frigiderul a fost montat in nisa ramasa din balcon dupa inchidere.

Pentru dormitorul proaspat creat (cu o dimensiune de 9 metri patrati), Andreea a mizat pe o abordare indrazneata de care tinerii au fost foarte incantati. Astfel, alegerea culorii peretilor de un verde-lime proaspat imprima energie si vitalitate amenajarii, nuanta potolita in intensitate de mobilierul alb, perdele albe si draperiile neutre.

In restul spatiului apartamentului predomina o cromatica neutra, cu alb si crem, accentele de culoare venind dinspre cele 2 zone cu tapet. Folosind accentele de verde, se distrage atentia de la marimea spatiului, iar amenajarea capata un plus de interes, mai ales prin incadrarea tapetului intr-o rama, lasand impresia unui tablou supradimensionat. Tapetul a fost achizitionat de pe Lumea tapetului.ro.

Dressingul de la intrare, comoda pentru televizor, noptierele, biblioteca si mobila de bucatarie au fost realizate pe comanda. Patul, canapeaua, oglinda din hol si corpurile de iluminat alaturi de mici decoratiuni sunt de la IKEA. Scaunele si masuta din living sunt de la Mobexpert.

Bugetul pentru aceasta amenajare a fost de 10.000 de euro incluzand costurile pentru ridicarea peretilor despartitori, inchiderea balconului si electrocasnicele.

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...