Cum sa amenajezi cu gust un spatiu de 37 mp

Amenajare pentru mama – acesta a fost punctul de pornire al proiectului despre care vorbim astazi. In 37 de metri patrati, designerul a avut ca sarcina sa contureze un spatiu de locuit pentru mama clientului, un apartament care sa includa toate cele necesare, de la o zona de dormit pana la spatii de depozitare eficiente.


Deschide Galeria

Apartamentul de o camera a reprezentat o provocare pentru designer prin prisma functiunilor de integrat si dezvoltat, dar si a decorului care s-a dorit a fi simplu, dar placut si relaxant. Cerintele doamnei au fost minime – si-a dorit spatii de depozitare pentru lucrurile stranse de-a lungul anilor.

In zona de zi sau in camera principala, designerul a realizat o imbinare de functiuni, o zona de dormit cu o draperie care o separa de restul camerei, asigurand un plus de intimitate, cu dulap pentru haine, un living cu TV si dulapuri pentru variate lucruri, dar si un mic birou asezat la fereastra. De remarcat folosirea unei usi culisante in locul uneia clasice, batante pentru a eficientiza spatiul disponibil. In hol, in jurul acestei usi au fost integrate dulapuri pentru a crea cat mai multe locuri destinate depozitarii. Chiar si langa usa de la intrare a mai fost integrat un dulap cu usi glisante (dintre care una cu oglinda).

S-au folosit culori neutre, in tonalitati deschise, bejuri si cateva griuri contrastante. Spatiul inspira bun-gust, stil si, mai ales, asigura confortul dorit. Valabil si pentru bucatarie sau baie.

Imprimeurile discrete (vezi cum modelul covorului reia imprimeul tapetului), nuantele calde, precum si iluminatul artificial bine redat pentru fiecare functiune in parte ajuta la conturarea unui apartament modern, placut pentru locuit. Desi exista mai multe zone integrate intr-o singura incapere, spatiul nu pare aglomerat sau incarcat cu mobilier si accesorii. Decorul astfel creat inspira armonie si stare de bine.

Placut este amenajat si spatiul bucatariei. Linii simple, cu mobilier functional, dispus pe doua laturi. Electrocasnicele de baza sunt incorporate, cu exceptia frigiderului care a fost asezat in spatele usii de acces in bucatarie. In dreptul ferestrei a fost amenajata o zona de luat masa.

Si in baie s-a mers pe o abordare simpla, in nuante discrete pentru a pastra spatiul cat mai luminos; s-a pastrat cada, iar sub lavoar a fost integrat un mic spatiu de depozitare suspendat. Tot aici a fost asezata si masina de spalat rufe cu un dulap deasupra pentru detergenti si produse de curatat.

Suntem convinsi ca vei gasi idei utile in aceasta amenajare de 37 metri patrati. Speram sa fie si pe placul tau!

Proiect: ZS Design

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...