fbpx

Locuinta minimalista – amenajare ideala pentru persoane creative

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Aceasta locuinta minimalista este situata intr-o cladire care initial a fost un depozit, dar dupa lucrarile de reamenajare rezultatele sunt uimitoare: un spatiu bine configurat cu un aer elegant si creativ. Proprietarul acestui loft a realizat ca are nevoie de un spatiu de lucru mai relaxat, un dormitor confortabil plus o zona pentru exercitii fizice. Asa ca a facut niste modificari pentru ca spatiul disponibil sa fie adaptat mai bine nevoilor sale.

Deschide Galeria

Zonei de living i s-a acordat cea mai mare atentie. In acest spatiu sunt incluse bucataria, o zona de lucru, una de relaxare, bucataria, zona de cinat si cea de exercitii fizice. Desi par cam multe pentru o singura incapere proportiile sunt respectate atat de bine incat totul este firesc iar spatiul nu pare deloc aglomerat.

Peretii albi si podeaua din lemn masiv, brut, sunt elemente care se regasesc in mare parte a locuintei. Poate ca podeaua, prin aspectul ei industrial, este tot ce mai pastreaza din vechiul depozit. In rest, stilul minimalist se regaseste in toate elementele de design interior. Forme precise, mult alb, culori placute si solutii de depozitare calculate bine pentru a nu se crea dezordine.

De-a lungul unui perete a fost instalat un birou deasupra caruia sta un raft mare pentru carti. Acest birou poate fi locul ideal de lucru pentru freelanceri sau pentru alte persoane care lucreaza de acasa.

Langa zona de lucru, dupa cum era si fieresc, vine zona de relaxare. Aici sunt puse fotolii cu niste forme neobisnuite dar care par foarte confortabile.

Piesele de mobila sunt si ele mininaliste, o masa, o "insula" in care au fost incorporate aragazul si chiuveta, iar in apropierea "insulei" un cuier unde sunt agatate principalele ustensile folosite la gatit.

Incaperea este excelent luminata de ferestrele largi, industriale, neacoperite de perdele. Acest lucru face ca spatiul sa para si mai luminos. La fel de bine sta, din punct de vedere al iluminatului, si pe timp de noapte. Putem vedea lustre si spoturi luminoase in toate locurile in care ar putea fi nevoie de lumina: birou, masa, bucatarie si zona pentru sport.

Dormitorul este si el foarte minimalist. Aceeasi pereti albi, aceeasi podea de lemn masiv, un pat confortabil si o masa pe care sunt puse obiecte decorative. Sistemul prin care se acopera fereastra este unul destul de ingenios. Este vorba despre niste obloane montate pe interior care acopera si izoleaza foarte bine de lumina de afara.

Baia, dressing-ul si alte spatii de depozitare sunt toate grupate intr-un colt. Acest lucru ajuta foarte mult la organizare, deoarece, in cazul in care vrei un anumit tricou, stii ca toate lucrurile sunt intr-un loc si nu este nevoie sa cauti prin toata casa.

Sursa: archello.com

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...