Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe scurt descrierea acestui apartament de 3 camere, cu o suprafata de 77 metri patrati pentru o familie cu 2 copii.

Deschide Galeria

Nu puteam rata ocazia de a scrie cateva vorbe despre ea pentru ca vei vedea din imaginile din galerie, rezultatul este unul reusit. Atentia la detalii, eleganta discreta a interioarelor si mai ales adaptarea la spatiul apartamentului iti vor placea si tie cu siguranta.

Cu o cromatica preponderent neutra, spatiul respira si nu pare aglomerat cu detalii decorative inutile. Jocul texturilor, imprimeurilor si a suprafetelor netede si lucioase confera un plus de interes intregii amenajari.

Zona de zi

Livingul este spatiul confortului, un ambient elegant cu decoratiuni discrete ce personalizeaza spatiul intr-un mod placut. Este o amenajare echilibrata, deloc plictisitoare (asa cum ai putea crede despre un spatiu decorat in neutre), cu mici accente de culoare, rosul fiind predominant.

Nuanta deschisa a parchetului ales reflecta lumina si amplifica spatiul (deloc intamplatoare nici alegerea unui blat de sticla pentru masuta de cafea).

Corpurile modulare ale bibliotecii, canapeaua tip coltar, jocul geometric al imprimeului perdelei asortat cu tablourile, toate comunica armonios, decorand functional aceasta incapere. In plus, pentru ca vorbim de un spatiu mic, designerul a inlocuit clasica usa batanta cu una glisanta, optimizand spatiul.

Pentru bucatarie s-a mizat pe o abordare simetrica, linii drepte, mobilier cu finisaj lucios, alb pentru a spori efectul de luminozitate. Zonele de lucru sunt dispuse la distante egale, lasand suficient spatiu pentru blatul de lucru. Spatiul de luat masa a fost gandit ca un adevarat dining integrat in spatiul bucatariei, un loc distinctiv, ce iese in evidenta prin corpul de iluminat ales pentru a da o nota discreta de eleganta. Transparenta mesei si a spatarelor scaunelor imprima un aer minimalist si sprijina ideea de luminozitate si spatialitate.

Dormitoarele

Dormitorul este un spatiu al odihnei si deci conturat in acest spirit. Nevoia de depozitare a fost rezolvata prin 2 dulapuri simetrice de o parte si de cealalta a patului cu 2 corpuri tip soldat cu rafturi deschise. Un tapet cu un model discret, cu usoare tonuri de auriu, contureaza un perete-accent placut in tot acest ansamblu greoi al dulapurilor. Oglinzile dulapurilor creeaza profunzime si iluzia de spatiu, atat de necesara intr-un dormitor multifunctional ca acesta. Pe langa functia sa de baza, dormitorul gazduieste si un discret loc de lectura conturat cu ajutorul unui fotoliu confortabil si a unui lampadar, precum si un mini-budoar sau zona de make-up ce se poate usor transforma intr-o zona de lucru. Cu toate aceste detalii, spatiul respira, combinatia lemn natur versus alb fiind una mai mult decat potrivita in acest context.

Camera fetitelor ne introduce intr-o lume a copilariei, a jocului si culorilor. Functionalitatea primeaza si aici. Birourile amenajate la fereastra, dulapuri si paturi simetrice, toate pe un fundal al culorilor vesele, pastelate ce insufletesc incaperea.

Mi-a placut aceasta amenajare si imi doresc sa te inspire si pe tine mai ales daca locuiesti intr-un apartament cu 3 camere asemanator cu cel din articol sau chiar in 2 camere.

Arhitect: Irina Krivtsova

Sursa foto: Irina Krivtsova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole