Amenajarea unui apartament de 42mp sau cum sa armonizezi un spatiu mic

Stilurile si influentele acestora asupra amenajarilor interioare creeaza decoruri din cele mai frumoase prin prisma caracteristicilor lor sau a interpretarii in cadrul unui context contemporan.

Deschide Galeria

Apartamentul pe care l-am intalnit astazi este de o frumusete aparte. Nu stim exact cum, dar imaginile ne atrag privirile intr-un mod pe care nu-l putem explica. Coerente elementelor, amenajarea si felul cum ele se impletesc in cadrul decorului ne-au facut sa admiram indelung detaliile care compun acest spatiu.

Avand 42 de metri patrati, apartamentul se incadreaza la categoria spatiilor mici de locuit. Albul predominant ne inspira ordine si spatialitate, lumina naturala inundand camera principala. Un spatiu aerisit cu linii curate care lasa fiecare element sa iasa in evidenta prin propria-i forma si functiune in cadrul amenajarii. Este un stil clasic reinterpretat si adus in contemporaneitate, pastrandu-si in acelasi timp farmecul atemporal. De la influente scandinave pana la cele industriale, acest apartament ne inspira armonie prin eclectismul pieselor aduse impreuna.

Regasim elemente in tendinte, precum lampa trepied, o masa in stil industrial din lemn si fier, excelent completata de scaune Ghost in varianta lor alba, mata. Desi avem un spatiu mic, piesele de mobilier nu aglomereaza amenajarea, dulapurile albe pe intreg peretele din living avand aici un rol esential in ce priveste depozitarea. Este, de altfel, o caracteristica esentiala pentru un spatiu mic unde organizarea este cuvantul cheie.  

Un discret contrast alb-negru si cateva pete de culoare imbogatesc vizual camera. Ne place foarte mult si dormitorul, unde acelasi stil clasic pune in valoare spatiul intim al incaperii. O paleta cromatica neutra, o simetrie a noptierelor si a veiozelor, toate acestea compun o zona perfecta pentru relaxare.

Bucataria compacta comunica direct cu livingul, iar masa pentru dining face legatura intre cele doua spatii. Mobilierul bucatariei complet alb este astfel creat pentru a oferi cat mai mult spatiu pentru depozitare fara a brutaliza in vreun fel aspectul zonei. Albul reflecta lumina astfel incat niciun colt nu ramane intunecat. Interesante sunt si materialele textile din living. Prin textura lor, ele imbraca spatiul intr-un mod placut si calduros. Perdelele translucide albe si vaporoase lasa lumina sa patrunda din belsug, iar decoratiunile personalizeaza fiecare colt al spatiului.

Sursa foto: planete-deco.fr

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole