Amenajarea unui apartament de 44 mp pentru o familie cu un copil

Nu de putine ori, voi, cititorii nostri, ne-ati solicitat idei de amenajari pentru spatii mici, garsoniere sau apartamente cu 2 camere cu suprafete intre 40 si 50 de metri patrati. Continuam deci sa va aducem noi surse de inspiratie cu acest model de amenajare pentru un apartament de 44 metri patrati locuit de o familie cu un copil.

Deschide Galeria

Daca si apartamentul tau are o configuratie asemanatoare atunci urmareste cum a fost realizata aceasta amenajare si vezi ce idei poti pune in aplicare la randul tau.

In cazul amenajarii noastre, camera principala a fost impartita in 2 zone functionale, una dedicata parintilor si una copilului. Atunci cand ai un astfel de spatiu mic la dispozitie, important este sa te concentrezi pe a obtine o functionalitate cat mai buna a incaperilor. Pentru apartamentul nostru, exact acest lucru s-a si realizat. De asemenea, vei remarca ca decorul nu pare deloc incarcat cu decoratiuni in exces, tocmai pentru a lasa spatiul sa respire.

Spatiul aferent livingului coincide si cu partea de apartament a parintilor. Canapeaua extensibila se transforma in pat de dormit pe timpul noptii. Stransa, camera isi reia functia principala de camera de zi. Piesele de mobilier minimaliste asigura un minim necesar pentru depozitare. Adaugam aici si cele 2 dulapuri incastrate in perete de o parte si de cealalta a lui, oferind astfel depozitarea necesara atat pentru coltul parintilor cat si pentru copil. Si in hol exista amenajat un dulap inalt, cu usi glisante cu oglinzi care ofera spatiu extra pentru haine groase si incaltaminte.

Pentru copil, a fost gandit un sistem cu birou si pat integrat maximizand astfel spatiul avut la dispozitie. Alaturi de dulapul de care mentionam mai devreme, s-a reusit conturarea unui spatiu confortabil si functional pentru copilul familiei.

Bucataria este locul de adunare al familiei. Intrucat nu exista un living propriu-zis, toti cei ai casei se aduna in bucatarie, inima casei. Conturata functional cu tot ce ai nevoie pentru a gati si depozita, fiecare colt al bucatariei fiind bine utilizat si integrat in context.

Intrucat, suprafata apartamentului nu permite o abordare mai ampla a decorului, designerii s-au concentrat pe a obtine maximum din amenajare folosind culori si finisaje care sa imbogateasca spatiul. Cromatica folosita este cea a unor nuante de albastru deschis, combinat cu gri si nuanta naturala a lemnului. De aceea, camerele nu par inghesuite si monotone, ci mai degraba aerisite si luminoase, intr-un echilibru necesar locuitului intr-un spatiu de 44 metri patrati.

Sursa foto: design-homes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole